Jeden vyhledávač Deeper pro všechny druhy ryb

Jeden vyhledávač Deeper pro všechny druhy ryb

Nick Kost vytahuje okounka pstruhového v Ohiu, USA. Je to už 9. druh ryby, který chytil díky svému přenosnému inteligentnímu sonaru k vyhledávání ryb Deeper PRO+. „Nedokážu si představit, že bych tak často chytil tolik různých druhů, kdybych ho neměl,“ poznamenává Nick, zatímco vrací okounka do vody. A vzápětí dodává: „Problém při rybaření na nových místech je, že si člověk nedokáže představit, jak vypadá struktura dna. Rád se zaměřuji na místa se změnou výšky dna nebo ta, kde se nachází podvodní struktura. Proto používám ke snímání dna vyhledávač Deeper PRO+. Také informace, zda je dno pevné, měkké nebo pokryté vegetací, je důležitá k určení druhů ryb a volbě návnady.“

Nick with Bass

Největší devízou vyhledávače Deeper při chytání více druhů ryb je jeho přenosnost. Je menší než tenisový míček, funguje plně bezdrátově a váží pouze 100 gramů (3,5 unce), takže si jej snadno vezmete kamkoliv, ať už budete lovit okounky černoskvrnné v Kanadě, nebo kranasy v Japonsku.

Co dělá ze sonaru Deeper tak všestranný nástroj?

Zakladatelé společnosti Deeper, kteří se sami aktivně věnují rybolovu, přišli s myšlenkou na vytvoření nahazovacího vyhledávače ryb, když ve Finsku lovili velké štiky. Rybařili z velké lodi, na níž byl namontován sonar. Uvědomili si, jak by bylo skvělé, kdyby takovouto technologii mohli mít kdekoliv s sebou, bez ohledu na upřednostňovaný typ rybolovu nebo lovený druh.

Rozhodli se proto, že moderní vyhledávací technologii umístí do malinkého nahazovacího sonaru. Nyní mají rybáři na celém světe díky této technologii více možností, jak vyhledat různé druhy ryb z kajaku, doku či břehu.

Podívejme se, jak rybáři pomocí přístroje Deeper loví různé druhy ryb:

Younes Gonzalez

Druh: kapr hladký

Místo úlovku: jezero Aït Messaoud, Maroko

Younes with a acarp

Pike on app screen

Při lovu kaprů pomocí vyhledávače ryb Deeper není důležité najít přímo rybu, ale najít místa, která kapry přitahují ke krmení, jako jsou prohlubně ve vodním dně nebo plevel, jak to vidíme na obrázku. Jakmile naleznete perfektní místo a dáte do něj návnadu, kapr se velmi rychle objeví.


Richard Handel

Druh: štika

Místo úlovku: řeka Avon, Hampshire, jih Anglie

 

 

Richard with pike

Pike on app screen

 

„Jakmile jsem našel místo na řece, kde je stojatá voda, použil jsem vyhledávač ryb Deeper k nalezení prohlubně, kamenných výčnělků či pahýlu stromu ležícího na dně, protože tam se štiky rády schovávají. Vyčkávají totiž v oblastech, kde se nemusejí příliš namáhat, takže mají více času k odpočinku. Poté zkontroluji, zda jsou v dané oblasti nástražní ryby, a když nejsou, vím, že tam nebudou ani žádné štiky, a můžu se přesunout na další místo.“


Jarrid Dawdy

Druh: okounek černoskvrnný

Místo úlovku: zamrzlé jezero v Ontariu, Kanada

Jarrid with crappie

Crappie on app screen

Přístroj Deeper je při lovu na dírkách skvělá věc. Je zcela přenosný, nemá žádné dráty a je velmi lehký. Rozpoznávání objektů funguje naprosto neuvěřitelně. I při vertikální přívlači dokáže sledovat ty nejmenší nástrahy. 



Koiči Tanaka

Druh: okounek pstruhový

Místo úlovku: jezero Kamejama, Japonsko

Koichi with black bass

Koiči upřednostňuje chytání predátorů a k nalezení nástražních ryb je pro něj vyhledávač Deeper velmi důležitý. Když najde nástrahu, predátor přijde. 


Tojoki Tanaka

Druh: mořčák evropský

Místo úlovku: řeka Čikugo, Japonsko


Toyoki with seabass

Seabass on app screen

Znalost geografie pod vodou je pro Tojokiho jedním z nejdůležitějších aspektů úspěšného rybaření. Hledá prohlubně, skalní výběžky či svahy, což jsou místa, kde se lovené druhy, jako například mořčáci, rády ukrývají při čekání na svou kořist.


Mari Sakamoto

Druh: makrelovec japonský a kranas Dumerilův

Místo úlovku: Himeji, prefektura Hjógo, Japonsko

Mari with sawara

Deeper Map

Pro Mari je mapování důležité, protože díky němu zná hloubku vody. S mapou hloubky hledá oblasti, v nichž jsou vhodné podmínky pro její lovené druhy, a v aplikaci Deeper si vyznačuje místa zájmu. Pomocí portálu Deeper Lakebook si může mapy i místa zájmu prohlédnout a analyzovat doma. Až příště vyrazí na lov, bude přesně vědět, kam jít.


Paul Burroughs

Druh pstruh duhový

Místo úlovku jezero někde v Montaně, USA

Paul with trout

Paul většinou používá vyhledávač Deeper při rybaření z kajaku. Nemá totiž žádné dráty ani šrouby a je velmi lehký. Když člověk přenáší kajak a vybavení k jezeru, každý ušetřený gram mu přijde vhod. Většina kajakářů používá k vláčení vyhledávače Deeper držák s flexibilním ramenem, ale jelikož je toto zařízení tak malé a všestranné, můžete ho snadno nahodit na místa, do nichž se s kajakem dostanete jen obtížně. Proto je tento vyhledávač při lovu z kajaku tak vítaným pomocníkem.


Mark Mackay

Druh: siven obrovský 82,5 cm, 5,9 kg.

Místo úlovku: jezero Rosseau, Ontario, Kanada

Mark with trout

Trout on app screen

Pro rybolov na dírkách v Kanadě je vyhledávač Deeper skvělou pomůckou, protože jeho úzký paprsek snadno pronikne tlustým ledem. Také se snáze přemisťuje mezi jednotlivými dírami než tradiční ukazatele pro lov na dírkách. Ke zjištění hloubky a nalezení ryby, jako je tento krásný siven obrovský, stačí navrtat otvor a vložit vyhledávač.

Jaké druhy lovíte vy a jak používáte vyhledávač ryb Deeper? Rádi se dozvíme váš příběh!

Back to blog