Je visgids voor juli

Je visgids voor juli

De maand juli belooft een prachtige maand te worden met temperaturen tussen de 15 en 21 graden. De zon kan voor de visser heerlijk zijn, maar voor de vis niet. Denk er dus aan dat vissen kwetsbaar zijn wanneer ze op de oever in de brandende zon liggen en houd ze goed nat. Houd bovendien ook de weersomstandigheden per dag in de gaten, want dat kunnen je veel visloze uren besparen. Met veel zon en weinig wind lijkt de vis voornamelijk in de vroege ochtend- en avonduren te azen, terwijl je ze met veel wind en bewolking ook overdag prima kan vangen. Het timen van je sessies kan je dus zeker helpen om elke keer weer vis in handen te krijgen!

De volgende drie visserijen zijn uitstekend om te beoefenen in de maand juli:

Zeelt: nu de groei van wier op vele wateren exponentieel toeneemt door de vele zonuren kan de visser daar slim gebruik van maken. Zoek de plekken op met het meeste wier en de meeste waterplanten, en dan kan de zeelt niet meer ver weg zijn.

Karper: de karpers zijn vrijwel op alle wateren afgepaaid en nu zullen ze dan ook écht in vreetmodus gaan. Waar we in juni veel warme en zonnige dagen hadden met een noordoosten wind, lijken we in juli betere dagen te krijgen, en de kans op supersessies is nu erg realistisch.

Forel: hoewel deze vis niet van nature voorkomt in Nederland zijn er talloze forelvijvers waarbij je niet-vissers, vooral de jeugd, een geweldige dag kan laten beleven en hen kan enthousiasmeren om ook te gaan vissen. Het mooie weer in juli is daar erg geschikt voor!

BESTE VANGSTEN:

Tim

Mandy

Lio

Artur

Pro tip van de maand

De oevers zullen in deze maand weer snel vol liggen met vis vanwege de hoge watertemperatuur. Op wateren die druk bevist worden zullen veel vissen vaak op het uiterste randje van de oever zwemmen voordat het talud de diepte in duikt. Wanneer je dit randje weet te vinden, zoals hieronder op de foto, is de kans op vangen groot!

Back to blog