Neem uw kinderen mee vissen. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen.

Neem uw kinderen mee vissen. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen.

Het is van cruciaal belang dat we onze kinderen leren vissen als we het succes van deze bezigheid voor toekomstige generaties willen behouden.  Samen tijd doorbrengen op het water draait niet alleen maar om vis vangen, maar nog meer om het opbouwen van een band en het leren van levenslessen.  Ik heb mijn liefde voor vissen met succes doorgegeven aan mijn kinderen.  Je hoort ze nu constant roepen: “Laten we gaan vissen!”.  Hieronder vind u mijn tips om uw kinderen te interesseren voor vissen.

Voor het meer

  • Begin een gesprek over vissen in de dagen voor uw vistocht. Gebruik positieve zinnen als "Kijk je uit naar onze vistocht op zaterdag?" Of "Welk aas ga je als eerste gebruiken?". 
  • Neem kinderen altijd mee naar een plek waar jullie al eerder hebt gevist.  Als dit geen optie is, vis dan zelf alvast een keer in het gebied voorafgaand aan jullie uitstapje. Gebruik een Deeper START-visvinder om de beste visplekken te bepalen en neem de tijd om verschillende soorten aas en technieken uit te proberen.
  • Zorg dat alles van tevoren is voorbereid, zodat u direct bij aankomst kunt beginnen met vissen. Kinderen die net beginnen met vissen verliezen hun interesse snel, dus vermijd het uitvoeren van taken waar zij op moeten wachten.
  • Pak dezelfde benodigdheden in als bij iedere andere outdooractiviteit: zonnebrandcrème, water, snacks, extra kleding en andere speciale dingen die uw kinderen misschien willen. Harde tackleboxen kunnen ook perfect als stoel voor kinderen dienen.

 

Bij het meer

  • Probeer te vissen in kleine vijvers. Vissen zijn hier veel gemakkelijker te vinden omdat ze hier vaker de neiging hebben om te groeperen.
  • Praat over de stappen tot het vangen van zowel grote als kleine vissen. Als jullie een grotere vis aan de haak slaan, probeer dan de onderkant van de hengel licht vast te houden om te helpen hem stabiel te houden. Op deze manier bent u ook in de perfect positie om ze te leren wanneer het een goed moment is om binnen te halen of om de vis te laten trekken.

  • Selectie van aas is ook een erg belangrijke component. Gebruik levend aas als dit beschikbaar is, of anders klein kunstaas. Zorg ervoor dat u de juiste maat haak hebt voor de soorten vis die u probeert te vangen.
  • Het is ook erg belangrijk om kinderen de vrijheid te bieden om andere dingen te doen tijdens gezamenlijke vistochten. Mijn kinderen zijn dol op vissen, maar ze gaan tussendoor ook graag spelen of op ontdekkingstocht. Ze houden er ook van om samen te werken met de Deeper START-visvinder. De één controleert de Deeper App, terwijl de ander het apparaat uitgooit en weer binnenhaalt.

Na het meer

Als uw zoon of dochter echt interesse toont in de sport, begin dan met het opnemen van vissen in alledaagse activiteiten. Ik liet mijn zoon bijvoorbeeld 1 nieuw visaas uitkiezen iedere keer dat we naar de winkel gingen.  Eén keer per maand zoeken we samen onze tackleboxen uit en soms wisselen we aas met elkaar uit. Het vissen met mijn ouders behoort tot de beste herinneringen uit mijn jeugd en ik hoop deze traditie door te geven aan mijn eigen gezin.

Door Nick Kost, Deeper Hero

Back to blog