Visoverzicht voor juni

Visoverzicht voor juni

Het weer zal in juni tussen de 13 en 19 graden liggen; super mooi visweer dus. Ook mag er weer op vrijwel alle soorten vis gevist worden, dus juni belooft een mooie maand te worden!

Vanaf Juni mag er in Nederland weer gevist worden met kunstaas op de enige echte groenjas; de snoek! De vissen zijn afgepaaid en goed te vangen in deze tijd van het jaar. Wanneer je een dag lang door de polders struint met mooi weer merk je niet snel dat je verbrandt. Let er daarom op dat je je preventief insmeert, want in juni schijnt de zon erg veel. Denk aan je gezondheid!

De volgende drie visserijen kan je in juni goed beoefenen:

Roofblei – Het vissen op roofblei kan ontzettend spannend zijn en het is een visserij dat in Nederland maar weinig wordt gedaan. Gebruik zeker eens een popper in plaats van een ‘normaal’ kunstaasje, want de roofblei pakt haar prooi graag van de oppervlakte. Een aanbeet aan de oppervlakte op een popper is daarbij ook super spectaculair!

Karper – Op veel wateren zijn de karpers afgepaaid, en na een korte periode van acclimatiseren zullen de karpers even in ‘vreetmodus’ gaan! In deze periode waarin de karper zich aansterkt azen de karpers met minder argwaan en meer hongersnood; meer vangkans dus.

Barbeel – Net als de roofblei wordt er ook maar weinig op barbeel gevist, terwijl dit een erg mooie en bijzondere vis is. Zoek hiervoor stromend water op; veel Nederlandse kanalen en rivieren zullen stromen na het extreem regenachtige voorjaar dat we gehad hebben. Zoek een flink wervelende stroming op, en de belangrijkste stap voor het vangen van een barbeel

 

 

BESTE VANGSTEN

 Ulf

Michael

Johan

Aaron

Pro tip van de maand

Gebruik je dieptemeter wijs om op grotere wateren de steile taludranden op te zoeken.

In de maand juni gaan veel vissen weer enorm veel zwemmen, en volgen ze vaak de steile taludranden als zwemroute. Wanneer je deze weet te vinden kan je al snel achter de exacte zwemroutes van de vissen komen en zo een mooie vismaand tegemoet gaan!

Back to blog