Isfiske kan gi deg noen av de kuleste fiskehistoriene. Da vi spurte vår venn, Drew Ziehnert fra Saratoga Springs i New York om han hadde noen å dele med oss, svarte han entusiastisk: "Når det gjelder isfiskehistorier har jeg noen flotte", men denne siste husker Drew som sin favoritt.

Den første turen

I januar i fjor bestemte jeg meg for å utfordre den tøffe New York-vinteren og dra på en isfisketur med min venn Brandon Garrison. Vi valgte Alcove Marina på Hudson River som vår fiskeplass. Som vanlig pakket jeg ut utstyret mitt, inkludert Deeper PRO +, ekkoloddet som passer spesielt godt til isfiske.

Elva møtte oss med et tykt lag av is, isende temperaturer på - 20 ° C og brutal vind.

Rett etter å ha losset av alt, varmet vi opp ved å jiggfiske litt med Deeper som hjelp i ishytten, men vi ønsket å få kloa i noen større rovfisker som er svært vanlige i området.

Etter litt leting satte vi ut åtte feller med ca. 20 meters avstand fra hverandre, og trodde bi at vi ville se flaggene, til tross for snøen. Å sette dem opp var spesielt utfordrende på grunn av de sterke vindene og snøbygene så vi ønsket å være så effektive og raske som mulig. For å spare tid brukte jeg Deeper for å sjekke dybden i hvert hull. Dette er veldig nyttig når man ser etter overgangssoner og kanter, attraktive steder for både gjedde og amerikagjørs.

Etter at vi hadde satt opp fellene forlot vi dem og dro tilbake til vår snødekte ishytte. Vi kom inn i en enorm stim med crappie som holdt tankene våre distrahert fra fellene en stund.

crappie on ice

Comebacket

Jeg dro tilbake til det samme området noen dager senere på et solo-oppdrag, overbevist om at det var dagen for å fange et trofé.

Været var ikke fullt så ille, kanskje - 2 ° C og milde vinder. Tip-up bittet var ikke-eksisterende, men heldigvis ble jeg underholdt av en gruppe brasmer med anstendig størrelse.

Misfornøyd med den dårlig fangsten bestemte jeg meg for å plukke opp de flaggløse fellene og ta kvelden. Mens jeg gjorde dette føltes en av fellene mine av en eller annen grunn tunge, så jeg begynte å ta den sakte opp, og da jeg fikk kroken til overflaten var den festet til en annen line. Det var en grønn felleline som er standard for de fleste isfiskere og den jeg alltid bruker.

Jeg tok et fast grep om linen og begynte å dra. Plutselig følte jeg et lite napp og visste at noe var festet til den. Jeg fortsatte å dra linen sakte og veldig forsiktig inn.

Og gjett hva? Jeg trakk til slutt en stor amerikansk gjørs gjennom isen!

Men det var mer...

Jeg la merke til at det fortsatt var line ned i hullet og jeg tok tak i den andre enden og dro den inn. Og vet du hva ... det var den manglende snella fra fella på forrige fisketur.

Jeg kunne ikke tro det. Jeg hadde fanget fisken vi mistet for to dager siden og fikk tilbake snella som må ha ligget på bunnen av den islagte elvaFor en fin overraskelse. Det var min dag likevel.
walleye on ice

Hva er tankene dine om Deeper PRO + smart ekkolodd for isfiske?  

Deeper har en målseparasjon på 2,5 cm som er fantastisk og et veldig godt moment for isfiske. De fleste andre konkurrerende merkene med ekkolodd til bruk på isfiske har en høyere målseparasjon på rundt 5 cm. Deeper gjør at jeg kan se når en fisk er nesten rett på agnet i stedet for 5 cm bortenfor. Det er ekstremt følsomt, det markerer den minste av mine tungstein-pilker som er super å fiske solabbor og brasme med.

Det er også lett og trådløst, så i stedet for å ha en transduser i hullet som kan forstyrre linen når du setter opp en felle, flyter Deeper på toppen av hullet og forstyrrer ikke det du gjør, men gir deg fortsatt samme nøyaktige avlesning.

Jeg setter også stor pris på at Deeper kan spille av det du har merket av i løpet av dagen. Jeg kan se hvilken fremstilling fisken likte best og planlegge fremtidige turer tilsvarende.

Velg din Deeper for isfiske