Richard Handel, ivrig fisker fra Storbritannia, beskriver i detalj hvordan han bruker Deeper Lakebook til sin strategiske fordel i fiskingen.

Ekkoloddet fra Deeper er så mye mer enn bare et ekkolodd eller en funksjonslokalisator, du kan også opprette batymetriske kart (som innsjøkart).  Alle ekkoloddskanningene og innsjøkartene er tilgjengelige på Lakebook, Deepers batymetriske administrasjonsplattform.

Med Lakebook forstår du topografien i innsjøen, skjulestedene, hindringsruter og motorveier under vann med et kjapt blikk. Siden alle fiskedataene automatisk synkroniseres med Lakebook har jeg lett tilgang til dem fra mobiltelefonen eller hjemmedatamaskinen.

Selv om fiskekompisene mine ofte gir meg beskjed om hvilke områder som blir fisket i før jeg kommer, studerer jeg dataene på Lakebook før jeg drar hjemmefra.  Dette gir meg muligheten til å dra rett til det perfekte stedet og sparer meg for mye tid.  Med den raske livsstilen vi har i dag kan du få overtaket over andre sportsfiskere og sette sammen en handlingsplan. Så, bevæpnet med værvarselet, min kunnskap om fartøy i vannet og kartanalyser over innsjøen, er jeg klar for å dra ut å fiske.

Fordi bilder alltid hjelper, er det lagt ved noen skjermbilder av Lakebook med nyttige beskrivelser.

Lakebook Log in

Når du logger inn på Lakebook er det første du ser et områdekart med kartlagte vannkilder og menylinjen til venstre. Jeg har valgt alternativet "Mine innsjøer" som viser alle mine kartlagte innsjøer.

Menu bar and Lake map

For å se detaljer, klikk på innsjøen du ønsker å se på (i dette tilfellet den øverste) eller direkte på kartet. Dette åpner en annen meny som viser alle turer for den innsjøen, samt de tilsvarende innsjøkartene. Symbolene forteller deg hvordan du har kartlagt den. Jeg har kartlagt fra land så symbolet er en stang og snelle. Nå har jeg et fugleperspektiv på innsjøen med hver tur rett foran meg, og et par valg for hvordan jeg vil se området jeg vil fiske i.

Lakebook screen

For å vise et kartlagt område klikker du på stang- og snellesymbolet. Dette vil vise kartet markert i blått med tilhørende ekkoloddskanning av elvebredden og eventuell fisk du har funnet. Du kan fremskynde denne ekkoloddvisningen ved å trykke på avspillingsknappen til den kommer til 10 ganger hastigheten. Denne visningen er alltid en fin mulighet for meg til å se på topografien og velge det beste området, som utkastområder på siden av en liten øy.

Lakebook mapping

Du kan til og med måle avstander mellom steder. Jeg synes at om du trenger å vite avstanden fra banken til et sted er det best å bytte til kartvisning i stedet for satellitt, siden det er enklere å finne punktet du står på (fiskeplass). Du har nå muligheten til å måle avstanden fra land til der Deeper-ikonet ligger i vannet. Dette gir deg avstanden i meter og fot.  Hvis det er nødvendig kan du endre skjermen tilbake til satellittvisning.  Dette gjør at du kan kryssjekke med horisontmarkører på bredden langt unna.

Mapping with lakebook

Skjønnheten ved å være i stand til å kartlegge fra banken er at det er ekstremt praktisk og kan være til stor nytte for fiskingen din.  I utgangspunktet, hvis du har telefonen med deg, kan du fikle med Lakebook på banken, hjemme, i lunsjpausen eller hvis været er dårlig og du bare vil komme i gang med fiskingen, så er Lakebook definitivt veien å gå. Det er derfor jeg elsker Deeper Lakebook så mye.  

Ovenfor er et perfekt sted jeg fant mens jeg satt hjemme og så på opptakene mine, disse er lett å gå glipp av når du har det travelt og ønsker å sette i gang å fiske.  Det er et område fisken sannsynligvis oppholder seg i.

Jeg kan trygt si at jeg ikke ville være foruten Lakebook, da den definitivt hjelper meg å finne mer fisk.  Mitt beste råd er å studere den så mye som mulig, da vil den avsløre noen skjulte skatter.  Jo mer du kartlegger og laster ned, desto bedre blir det.  Jeg har avdekket noen skjulte steder og omveltet noen områder som skulle være som en sandbank, men som viste seg å være mer en haug / dump.

Richard pike

Jeg har også funnet ut at Deeper er veldig hjelpsom på elven, det kan spare deg mye tid.  Hvis det ikke er noe agnfisk på et sted som ser perfekt ut er det ikke noe poeng i å kaste ut et agn. Dette stedet i elven ga noen nydelige gjedder, synes du ikke?


   Om Richard:

Mitt navn er Richard Handel og jeg ble født i 1965 i Suffolk (østkysten av Storbritannia). Jeg har fisket siden jeg var rundt syv år gammel.  Jeg startet i små lokale elver, flyttet meg til sandbanker og fant deretter karpefiske.

Jeg jobbet som UK Operation & Intermodule Manager for et rederi i 23 år. I 2015 flyttet de virksomheten sin til Estland. Jeg ble tilbudt jobb på hovedkontoret i London, men dette ville ha betydd å pendle rundt 70 miles hver vei.  Som familie likte vi ikke denne ideen, så etter 23 år forlot jeg selskapet, men fikk en fin sluttpakke. Kona mi ønsket heldigvis å jobbe heltid, så jeg ble hjemmeværende husfar.

Jeg bruker nå tiden på å ta vare på våre to små barn og fiske. Dette har betydd en fullstendig omveltning i fiskingen min.  Jeg kan nå velge når jeg drar (innenfor hentetidene på skolen selvfølgelig).  Jeg har funnet nye områder å fiske, inkludert fem vann og ca åtte mil med elv.  Det er en fantastisk forandring i måten jeg kan fiske på.

Jeg har nå en liten hagebedrift og en liten utstyrsbedrift som selger utstyrsprodukter av god kvalitet til gode priser, uten unødvendig emballasje. Jeg er konsulent for Spotted Fin, Evolution Carp Tackle og Finygo Fishing App.  Jeg er en del av kampanjeteamet til Asso Fishing Line, Monster Leads og Deeper, som for meg har vært en fantastisk reise.


Bloggen min ble tildelt Top 10 UK Fishing Blog. Ta en titt og abonner gjerne: richardhandel.com
Min personlig beste speilkarpe er en 40.01 lbs., vanlig karpe 37.02 lbs, gjedde 22 + lbs.