Jag började fiska ganska sent i livet. Visst, fiskade en del när jag var liten men knappast någon storfiskare. Mitt problem har hela tiden varit att hitta fisken. Jag har letat och letat men allt jag fått har varit smått. Fram till för några år sedan så handlade mitt fiske om huruvida jag skulle få någon fisk, idag har jag kommit så långt att jag kan rikta mitt fiske och faktiskt få det jag jagar. Jag har spenderat hundratals timmar på sjön vid vårt landställe i Gästrikland. Jag har lyssnat på vad folk sagt att fisken finns, jag har läst på och aktivt försökt ta till mig all information jag kan få. Resultatet har tills förra året varit tämligen mediokert, en gädda här och där men inget att skriva hem till mamma om.
casting deeper pro plus

Jag började fundera på hur jag skulle knäcka koden. Ekolod var svaret kände jag. Jag har så mycket drag så det är galet. Testat en massa olika tekniker men inget har funkat vidare bra så till slut kände jag att jag hade fått nog. Jag fastnade för Deeper Pro+ och kan lugnt säga att det har revolutionerat mitt sätt att fiska.

Lakebook

I just denna sjö så har det visat sig att det finns ett stort djuphål där i stort sett all fisk står året runt. Visst, enstaka snipor går det att få i vasskanterna men inget stort. Jag och min svåger började med att trolla detta djup och resultatet lät inte vänta på sig. Från att inte få mer än kanske en fisk per tur, om vi hade tur, så började vi få upp fyra fem. Dessutom fisk av lite större storlek. 4-5kg. Jag började laborera med olika tekniker över detta djup. Allt från att sätta ett päronsänke på jerk-beten till att skicka ner vibrations beten I djupet och det har funkat.

Det senaste jag har börjat med, efter att ha tittat på Fisheco där Jan-O tipsade om att använda stora gäddgummin och helt enkelt jiggfiska dem över större djup så har det verkligen släppt. Fler och framför allt större fiskar kommer upp. Jag har I år fått upp två fiskar över 8 kilo i denna sjö och jag känner att 10 kilo är inom räckhåll.  

Varje pass jag är ute lär jag mig något nytt, endera om hur jag ska använda Deepern bättre eller vad det gäller min fisketeknik. Kan lugnt säga att jag tycker Deepern gjort mig till en betydligt bättre fiskare. Tycker det är otroligt kul med teknik och för mig är det en bra instegsport till att börja använda ekolod. Jag kommer säkerligen köpa dyrare saker men för mig är Deepern fenomenal att ha med i båten och när man fiskar från land för att se bottenstrukturen och om fisken är hemma. Antalet bompass har minskat radikalt och fisket är otroligt mycket roligare nu.

shore fishing app