Hej William Holm heter jag och jag tänkte tala om hur jag lokaliserar och fiskar abborre på natten med hjälp av Deeper.

Som säker alla redan vet kan abborren vara en riktigt svår och krånglig fisk att fånga ibland. Hur man ena sekunden bara kan fånga abborre efter abborre på kast efter kast och sen vissa dagar hur de kan vara hur svårt som helst trots detta är endon fisken på samma plats. Det jag oftast tycker skiljer sig när jag fiskar abborre på natten och på dagen är storleken på fisken.

holding fish

När mörkret har lagt sig och nästan alla har åkt hem för att då är fiske dagen över. Då har fisket oftast lugnat ner sig markant också. Då börjar min fiskenatt av den enkla anledningen då blir stor fisk lättare att inrikta. Av nån anledning blir mindre fiskar oftast helt inaktiv.

Men hur fiskar jag när mörkret kommer?

I första hand är de ju alltid en fördel att kunna vattnet man fiskar på hyfsat. Ett vanligt mönster som jag oftast stöter på är att jag hittar abborren grundare tex grynnor och liknande. betesfisk söker sig grundare på nätterna för skydd och varmare vatten likaså kräftor kommer också fram. Att göra en sjökarta över ett vatten gör man snabbt och enkelt med hjälp av Deeper PRO+.

Sjökartan finns alltid tillgängligt i mobilen. Tror även att man kan ha mycket bra hjälpa av deeper i andra liknande situationer till exempel gös o så vidare. Deeper är ett riktigt bra verktyg i rätt händer. 

Välj ditt Deeper Sonar