Deeper heroes delen hun perfecte karper

Deeper heroes delen hun perfecte karper

Naam:  Mike van der Spek
Mijn perfecte karper. Hoe vang je ze?

Ik hou het graag simpel. Ik gebruik 2 of 3 rigs waar ik vertrouwen in heb. En heel belangrijk, ik vis met scherpe haken. Afhankelijk van het water waar ik vis en of ik er eenmalig vis of regelmatig terug kom, bepaal ik mijn aanpak: Als het op instant vissen aankomt is het belangrijk om de vis te lokaliseren. Dan is het een kwestie van je rig goed te presenteren met aas naar keus.

Als ik van plan ben om een water goed te bevissen pak ik het iets anders aan. In de meeste wateren heb je de zogenoemde “holding area’s” waar de vis zich vaak ophoudt. En je hebt locaties waar de vis voorbij trekt (trekroutes). Als ik de “holding area’s” en de “trekroutes” weet, weet ik waar mijn voercampagnes plaatsvinden.

Op groot openbaar water hou ik er van om het voeren stevig aan te pakken (op de meeste betaalwateren niet aan te raden).  En dan is het een kwestie van vooral veel tijd en moeite in je voerstekken steken en de vis komt vanzelf.
Carp fishing system

Houd je visserij simpel, juiste locatie, juiste aanpak en vooral niet opgeven en gewoon doorzetten!
Klinkt logisch en ik garandeer dat het mooie vissen oplevert!

Naam:  Andy Parr
Mijn perfecte karper. Hoe vang je ze?

Als ik advies zou mogen geven, zou ik zeggen dat je simpel moet blijven vissen. Ga er heen, lokaliseer de vissen en gebruik materiaal waar je op vertrouwt. Ik kom in tijdschriften zoveel zogenaamde supermateriaal tegen die alleen maar als marketingstrategie wordt gebruikt. Ik ben van mening dat u moet letten op wat de beste vissers doen. Ze gebruiken een standaard uitrusting en hebben bijna elke keer als ze gaan vissen een of meerdere runs.

Wat ik wel weer heel belangrijk vind, is de scherpte van de vishaak. Of de haak nou gloednieuw uit de verpakking komt of dat ik hem zelf geslepen heb, de haak moet vlijmscherp zijn.

Een scherpe haak zorgt ervoor dat je vissen die bijten ook vaker daadwerkelijk binnenhaalt. Ja, misschien is dat maar één vis per haak, maar wilt u het risico lopen dat u uw droomvis niet binnen kunt halen? Ik in ieder geval niet!

carp angler Andrew Parr

We hebben nu dus de juiste locatie gevonden en u heeft effectief materiaal met een scherpe haak. Het enige wat nog rest is het aas. Wat u een vis op zoek naar voedsel ook voorschotelt, hij zal 9 van de 10 keer bijten. We hebben allemaal wel een voorkeur voor een bepaald merk, maar een aas dat vissen aantrekt zorgt ervoor dat ze vaker terugkomen, waardoor u dus meer vissen kunt vangen in een sessie.

Locatie, eenvoudige uitrusting, een scherpe haak en fatsoenlijk aas klinkt misschien heel voor de hand liggend, maar ik garandeer dat u meer vissen zult vangen.

Naam:  Kevin Paradowski
Mijn perfecte karper. Hoe vang je ze?

Het belangrijkste bij het vissen vind ik flexibiliteit. Het heeft weinig zin om op één plek te blijven zitten en de hele dag te wachten.
Ik zag dat er veel activiteit was aan de andere kant van de rivier. Maar ik wist eerst niet wat voor vis het was. Dus wierp ik mijn karperset met een 20 mm boilie net buiten de drukte uit. Er gebeurde niets. Ik had de indruk dat het aas te groot was en de vislijn en leader te dik.

Carp angler Kevin

Ik pakte mijn method hengel, zette er een pop-up op en vulde de method met pellets van 2 mm. Binnen vijf minuten boog de punt van de hengel en barstte de strijd los. Vanwege de lichte uitrusting met een lijn van 0,16 mm en 16-haak kon het alleen maar een onvergetelijk gevecht worden. Als ik mijn originele tactiek had toegepast, was ik dit mooi misgelopen. Een flexibele houding leidt vaak tot succes, en ligt niet per se aan een duurdere boilie of nog duurder voer.

Zurück zum Blog