Uw bathymetrische kaarten en sonargegevens voor het vissen allemaal op één plek met Deeper Lakebook™

Uw bathymetrische kaarten en sonargegevens voor het vissen allemaal op één plek met Deeper Lakebook™

Richard Handel, een fervent visser uit het Verenigd Koninkrijk, beschrijft in detail hoe hij op strategisch vlak profiteert van Deeper Lakebook.

De Deeper Sonar is veel meer dan alleen een visvinder of kenmerkzoeker; u kunt er ook bathymetrische kaarten mee aanmaken.  Al uw sonarscans en kaarten zijn beschikbaar op Lakebook, het bathymetrische platform van Deeper. 

Met Lakebook hebt u in een oogopslag inzicht in de topografie van het meer, schuilplaatsen, onderscheppingsroutes en onderwatersnelwegen. Doordat al mijn visgegevens automatisch worden gesynchroniseerd met Lakebook, kan ik deze eenvoudig op mijn telefoon of pc bekijken.

Hoewel mijn visvrienden me vaak van tevoren laten weten waar ze zullen vissen, bestudeer ik mijn gegevens al op Lakebook voordat ik de deur uit ga.  Zo kan ik direct naar de perfecte locatie gaan en bespaar ik een hoop tijd.  In onze moderne maatschappij draait alles om snelheid; op deze manier kan ik vooraf een plan van aanpak opstellen en zo andere vissers voor zijn. Gewapend met de weersvoorspelling, mijn kennis van watervoertuigen en mijn kaartenanalyse, ben ik klaar om eropuit te gaan.

Omdat beelden vaak voor verheldering zorgen, ziet u hier een paar screenshots van Lakebook met nuttige beschrijvingen.

Lakebook Log in

Wanneer u inlogt op Lakebook, zijn de eerste dingen die u ziet een plattegrond van de omgeving waarop de wateren in kaart zijn gebracht en een menubalk aan de linkerkant. Ik heb de optie “Mijn meren” geselecteerd, waarmee ik al mijn in kaart gebrachte meren kan bekijken. 

Menu bar and Lake map

Klik voor meer details op het meer dat u wilt bekijken (in dit geval is dit de bovenste) of klik direct op de kaart. Hiermee opent u een tweede menu met daarin alle trips op dat meer en de bijbehorende kaarten. De symbolen geven aan hoe u ze in kaart hebt gebracht. Ik heb zelf het gebied in kaart gebracht vanaf de kant, daarom is het symbool een hengel met een haspel. Nu heb ik een vogelperspectief van het meer met alle bijbehorende trips voor me en heb ik een paar opties voor het bekijken van het gebied waar ik wil vissen. 

Lakebook screen

Om een in kaart gebracht gebied te bekijken, klikt u op het hengel en haspel-symbool. U ziet vervolgens een kaart met blauwe omlijning voor u met de bijbehorende sonarscan van de bodem en eventueel de gevonden vissen. U kunt deze sonarweergave tot wel 10x zo snel laten gaan door op de afspeelknop te blijven drukken. Deze weergave dient voor mij altijd als de perfecte gelegenheid om de topografie goed te bekijken en het beste gebied te selecteren, zoals een helling aan de rand van een klein eiland.

Lakebook mapping

U kunt zelfs afstanden tussen plekken meten. Als u de afstand van de oever tot een bepaalde plek wilt weten, kunt u in mijn ogen het beste van satelliet- naar kaartweergave switchen. Dit maakt het gemakkelijker om uw positie (visplaats) te vinden. Nu kunt u de afstand meten tussen de oever en de plek in het water met het Deeper-symbool. U krijgt de afstand in meters en in voet voor u.  U kunt het scherm terugzetten naar satellietweergave als dit nodig is.  Hiermee kunt u onderlinge verbanden leggen met horizonmarkeringen op de oever aan de overkant.

Mapping with lakebook

Het in kaart kunnen brengen vanaf de oever is niet alleen heel handig, maar het komt uw visprestaties ook enorm ten goede.  Als u uw telefoon bij u hebt, kunt u tijdens de lunchpauze of thuis op de bank Lakebook gewoon blijven checken en met uw hobby bezig blijven, zelfs als het weer te slecht is om te vissen. Dit is waarom ik zo dol ben op Deeper Lakebook.  

Ik kan wel zeggen dat ik niet meer zonder Lakebook zou kunnen; het heeft me ongetwijfeld geholpen om meer vis binnen te halen.  Mijn advies is om het zo veel mogelijk te bestuderen en vroeg of laat zal het een verborgen schat onthullen.  Hoe meer u in kaart brengt en downloadt, hoe beter het zal gaan.  Dankzij Lakebook heb ik een aantal verborgen plekken ontdekt en een aantal andere gebieden juist overgeslagen. Van die laatste werd bijvoorbeeld gezegd dat ze alleen een grindlaag hadden, maar bij nader inzien waren er tal van bulten en hellingen.

Carp caught with Lakebook help

Mijn beste voorbeeld van hoe Deeper kan helpen.

Ik had alle moeite om ook maar iets te vangen aan de linkerkant van een bepaalde visplaats en het duurde erg lang voordat het beter ging.  Toen ik de locatie een keer goed op mijn Deeper-scans bekeek,Lakebook ,zag ik pas waar de perfecte visplek zich bevond.  De volgende keer dat ik hier kwam, wist ik meteen deze prachtige spiegelkarper binnen te hengelen! 

  Over Richard:

Mijn naam is Richard Handel en ik ben geboren in 1965 in Suffolk (oostkust van het Verenigd Koninkrijk). Ik ben begonnen met vissen toen ik ongeveer 7 jaar was.  Ik begon met vissen op kleine rivieren in de buurt, stapte over naar afgravingen en heb toen karpervissen ontdekt.

 

 

Ik heb 23 jaar lang als Operation & Intermodule Manager gewerkt voor een scheepvaartmaatschappij in het Verenigd Koninkrijk. In 2015 verhuisde het operationeel centrum naar Estland. Ik kreeg een baan aangeboden in hun hoofdkantoor in Londen, maar dit betekende wel dat ik per dag ruim 70 mijl heen en weer zou moeten reizen.  Dit kwam ons als gezin niet goed uit en daarom verliet ik, met een mooie ontslagvergoeding op zak, het bedrijf na 23 jaar trouwe dienst. Mijn vrouw wilde gelukkig fulltime werken, dus werd ik huisman.

Nu besteed ik mijn tijd aan het zorgen voor onze twee jonge kinderen en aan vissen. Deze situatie heeft mijn manier van vissen compleet veranderd.  Ik kan nu zelf kiezen wanneer ik ga (uiteraard wel tijdens schooltijd).  Ik heb nieuwe visgebieden ontdekt, waaronder 5 meren en zo'n 8 mijl aan rivieren.  Het heeft mijn visactiviteiten echt getransformeerd.

 

 

 

Ook heb ik nu een klein tuinbouwbedrijfje en een kleine tackleboxwinkel, waar ik tackleproducten van goede kwaliteit en zonder franje verkoop tegen scherpe prijzen. Ik ben consultant voor Spotted Fin, Evolution Carp Tackle en Finygo Fishing App.  Bovendien maak ik deel uit van de promotieteams voor Asso Fishing Line, Monster Leads en Deeper, wat ik een fantastische ervaring vind. 


Mijn blog is verkozen tot een van de 10 beste Britse visblogs. Neem een kijkje en abonneer u: richardhandel.com
De grootste spiegelkarper die ik heb gevangen woog 40,01 lbs; de grootste Europese karper 37,02 lbs en de grootste snoek meer dan 22 lbs.

Zurück zum Blog