Tikros žvejojančių tėčių istorijos

Tikros žvejojančių tėčių istorijos

Tėvo dienos proga kvietėme Deeper žvejus herojus visame pasaulyje prisiminti vaikystę, papasakoti apie tai, kaip jie susidomėjo žvejyba ir pasidalinti įsimintiniausiais nuotykiais žvejojant su tėvais ar seneliais. Dalinamės Deeper žvejo herojaus Emilio Muliuolio prisiminimais.

Ar tavo tėtis ar senelis veždavosi tave žvejoti? Kokie tavo ryškiausi prisiminimai?

Viena iš įsimintiniausių žūklių vaikystėje buvo drauge su seneliu. Ta žūklė buvo išties aktyvi, Nemuno vingyje sugebėjome pagauti 8 starkius, kiekvienas svėrė apie 2 – 2,5kg. Mėgavausi kelione namo, žūklės krepšys atrodė tikrai įspūdingai ir aš norėjau, kad mūsų laimikį pamatytų kiekvienas aplinkinis.

Ar su seneliu dar važiuojate žvejoti?

Deja, šiandien senelio amžius neleidžia jam vykti į žvejybą, bet aš tikiuosi, kad jis prisimena mūsų žūkles.

Kaip žvejyba kartu paveikė jūsų santykius? Kaip tai pakeitė tave?

Mano aistra žvejybai užgimė senelio dėka. Lietuvoje mane daug kas vadina žūklės profesionalu, aš turiu savo žūklės reikmenų parduotuvę ir tuo pat metu dirbu vienoje iš didžiausių žūklės produktų platinimo įmonių. Laisvalaikiu užsiimu pramoginės žūklės gidavimu. Dažnai dalyvauju žūklės varžybose ir esu iškovojęs nemažai titulų spiningavimo turnyruose Lietuvoje ir Pabaltyje.

žvejys su lydeka

Emilio senelis su laimikiu

Žvejys su laimikiu

Emilis su laimikiu vaikystėje

Ar turi vaikų? Ar pasiimsi juos į žvejybą?

Turiu dvi dukreles 3 ir 5 metų amžiaus, taigi jos dar per jaunos žvejoti, bet aš būtinai netolimoje ateityje parodysiu, kokia smagi veikla yra žvejyba.

Ar tavo vaikai patys domisi žvejyba?

Dabar aš džiaugiuosi, kai dukrelės mane pasitinka grįžtant iš žvejybos ir paklausia “tėti, ar pagavai didelę žuvį?” Pamačiusios laimikio nuotrauką, jos visada nustemba. Mergaitės mėgsta valgyti mano pagautą žuvį ir man tai suteikia daug džiaugsmo.

Pasiimti vaikus žvejoti – iššūkis. Į ką tėvams reikėtų atkreipti dėmėsį?

Svarbiausia teisingai pasirinkti žvejybos būdą ir būti kantriam pirmą karta mokant vaikus žvejoti. Aš žinau, kad savo mergaites pirmą kartą paruošiu stintų arba aukšlių žvejybai.

Kaip manai, kaip žvejyba pakeis tavo santykius su vaikais?

Kolkas aš tik stebiu kaip jos didžiuojasi tėčiu žveju, bet aš nekantrauju jas išmokyti žvejoti. Bus šaunu praleisti daugiau laiko drauge, nes kokybiškas laikas su vaikais tėvui yra svarbiausia.

Powrót do blogu