Je hebt alleen een Deeper-visvinder nodig om ze allemaal te vangen

Je hebt alleen een Deeper-visvinder nodig om ze allemaal te vangen

Nick Kost hengelt een forelbaars binnen in Ohio in de VS. Het is de negende soort vis die hij gevangen heeft met behulp van de draagbare visvinder, de slimme sonar van Deeper PRO+. "Ik kan me niet voorstellen dat ik zo vaak zo veel soorten vis zou vangen zonder de sonar", aldus Nick, terwijl hij de baars weer terug in het water zet. Hij vervolgt: “Op een nieuwe visplek is het altijd lastig om een idee te krijgen hoe de bodemstructuur eruit ziet. Ik vis graag bij diepte-overgangen of andere onderwaterstructuren. Daarom gebruik ik mijn Deeper PRO+ om de bodem te scannen en alles in kaart te brengen. Het is ook handig om te weten of de bodem hard of zacht is, en of er vegetatie aanwezig is. Zo kun je inschatten welke soorten vis er kunnen zitten en het juiste lokaas uitkiezen.”

Nick with Bass

De reden dat je met de Deeper zoveel soorten vis vangt is zijn draagbaarheid. Hij is kleiner dan een tennisbal, volledig draadloos en weegt slechts 100 gram (3.5oz). Hij heeft de perfecte grootte om overal mee naartoe te nemen, om welke vis dan ook te vangen, van zonnebaarzen in Canada tot forelbaarzen in Japan.

Wat maakt de Deeper-sonar zo veelzijdig?

De oprichters van Deeper, zelf ook vissers, kregen het idee voor een uitwerpbare visvinder tijdens het vissen op grote snoeken in Finland. Ze visten vanuit een grote boot die uitgerust was met een vaste sonar. Ze realiseerden zich hoe fantastisch het zou zijn om dit soort technologie overal te kunnen gebruiken, onafhankelijk van de manier van vissen of waarop men vist.

Aldus besloten ze om een kleine uitwerpbare sonar uit te rusten met superieure visvinder-technologie. Dankzij deze technologie hebben vissers over de hele wereld nu meer mogelijkheden om verschillende soorten vis te lokaliseren vanuit een belly-boat of vanaf een dok of de oever.

Laten we eens kijken hoe vissers verschillende soorten vis vangen met behulp van Deeper:

Younes Gonzalez

Soort: Spiegelkarper

Gevangen in: Aït Messaoud-meer, Marokko

Younes with a acarp

Pike on app screen

Bij het gebruiken van een Deeper-viszoeker tijdens het vissen op karper gaat het er niet om de vissen te vinden, maar om de plekken waar de vis komt eten, zoals kuiltjes op de bodem of vegetatie, zoals te zien is op de afbeelding. Heb je de perfecte plek eenmaal gevonden, plaats je voer dan in dit gebied en wacht op de vis.


Richard Handel

Soort: Snoek

Gevangen in: River Avon, Hampshire, Zuid-Engeland

 

 

Richard with pike

Pike on app screen

“Als ik eenmaal een plek op de rivier gevonden heb met rustig water, gebruik ik mijn Deeper-visvinder om richels of obstakels te vinden waar snoeken graag op de loer liggen. Ze wachten graag op een plek waar het weinig inspanning kost zodat ze meer tijd hebben om uit te rusten. Daarna kijk ik of er aasvissen in de buurt zwemmen. Als dat niet het geval is, is er ook geen snoek, en ga ik naar de volgende plek”.


Jarrid Dawdy

Soort: Zonnebaars

Gevangen in: Een ijskoud meer in Ontario, Canada

Jarrid with crappie

Crappie on app screen

Deeper is perfect voor ijsvissen. Hij is zeer licht, makkelijk draagbaar en draadloos. De doelscheiding is ongelooflijk. Je kunt zelfs het kleinste aas volgen tijdens het verticaal vissen. 


Koichi Tanaka

Soort: Forelbaars

Gevangen in: Het Kameyama-meer, Japan

Koichi with black bass

Koichi vangt graag roofvis en het lokaliseren van aasvissen met de Deeper-visvinder is daarbij belangrijk. Weet je eenmaal waar de prooi zich ophoudt, dan komen de roofvissen vanzelf. 


Toyoki Tanaka

Soort: Zeebaars

Gevangen in: Chikugo-rivier, Japan


Toyoki with seabass

Seabass on app screen

Weten hoe de zeebodem eruit ziet is een van de belangrijkste aspecten van succesvol vissen voor Toyoki. Hij zoekt naar richels en hellingen, plekken waar zijn favoriete vis zoals de zeebaars graag ligt te wachten op zijn prooi.Mari Sakamoto

Soort: Sawara (Japanse makreel) & kampachi (geelstaart)

Gevangen in: Himeji, prefectuur Hyogo, Japan

Mari with sawara

Deeper Map

Voor Mari is het in kaart brengen van de bodem van essentieel belang om de diepte te weten. Met behulp van dieptekaarten vindt ze de plekken waar haar favoriete vis zich schuilhoudt. Ze markeert points of interest op de Deeper App. Via Deeper Lakebook kan ze haar kaarten en points of interest thuis bekijken en analyseren. Zo weet ze de volgende keer dat ze gaat vissen exact waar ze heen wil gaan.


Paul Burroughs

Soort: Regenboogforel

Gevangen in: Een meer ergens in Montana, USA

Paul with trout

Paul gebruikt zijn Deeper vooral tijdens het vissen vanuit een kajak. Geen draden, geen bouten, en zeer licht. Elke gram is van belang tijdens het dragen van je kajak en visspullen naar het meer. De meeste kajakvissers gebruiken de gemonteerde flexibele arm om hun Deeper te slepen. Door zijn kleine omvang en veelzijdigheid kan je de Deeper echter eenvoudig uitwerpen naar plekken die moeilijk te bereiken zijn met een kajak, waardoor het de ideale partner is tijdens het kajakvissen.


Mark Mackay

Soort: Amerikaanse meerforel, 32.5”, 13lbs.

Gevangen in: Lake Rosseau, Ontario, Canada

Mark with trout

Trout on app screen

Deeper is geweldig voor ijsvissen in Canada, waar het ijs erg dik kan worden. Hierbij komt een smalle scanstraal goed van pas. Het is ook veel gemakkelijk om er verschillende gaten in het ijs mee af te gaan dan met een traditionele ijsflitser. Je hoeft alleen maar een gat te boren, de Deeper erin te werpen en vis te vinden zoals deze prachtige meerforel.

Wat is jouw favoriete vis en hoe gebruik jij je Deeper-visvinder om die te vangen? We horen graag jouw verhaal!

 

Eén sonar om ze allemaal te vangen

Powrót do blogu