Je visgids voor augustus

Je visgids voor augustus

We hebben geluk dit jaar, want geen enorme hittegolven zijn voorspeld! In augustus kunnen we genieten van aangename temperaturen tussen de 16°C en 21°C, wat ideaal is om aan de waterkant te zitten. Het weer biedt een perfecte balans tussen warmte en koelte, zodat activiteiten zoals vissen, voeren en verkennen comfortabel kunnen worden uitgevoerd! 

De volgende drie visserijen zijn uitstekend om te beoefenen in de maand augustus:

Snoek: snoeken kan in deze tijd van het jaar enorm goed werken in de extreem vroege ochtenduren. Voor de vroege vogels is dit bij uitstek een visserij dat goed zal lonen, maar denk eraan dat een snoek kwetsbaar is bij hogere temperaturen. 

Voorn: Een onderschatte vissoort is vaak nog wel de voorn. In deze tijd van het jaar is het voor vele sportvissers extreem rustgevend om met weinig materiaal achter de voorns aan te gaan. Zij het met een vaste stok en een hoop lokvoer of met een vlokhengeltje voor die prachtige ruisvoorn.

Baars: Niet alleen de snoek is een roofvis die in deze maand actief is, ook bij de baars is dit het geval! Kies bij voorkeur voor extreem klein aas en vis met een zeer lichte hengel, zodat je ook bij kleine baarsjes van deze leuke actieve sport kan genieten.

  Team  Deeper

BESTE VANGSTEN

Frans

Grzegorz

Jan

Sophie

PRO TIP VAN DE MAAND

De vissen, en zeker ook de grote vissen, zijn de laatste maanden veel in de ondiepe kantzones geweest om daar van de zon te genieten of zelfs te azen. Natuurlijkerwijs zijn er (aas)kuiltjes ontstaan; kuiltjes, vaak vrij klein, die de vissen zelf schoon houden. Probeer deze kuiltjes te vinden door de Deeper zeer rustig binnen te draaien.

Kleine oneffenheden in de bodem, zoals hieronder te zien, wijzen vaak al op zo’n kuiltje. Dit zijn dé stekken om in deze tijd van het jaar vis te vangen!

Zpět na blog