Liza van Zomeren - YES het is me gelukt om mijn allereerste karper te vangen!

Liza van Zomeren - YES het is me gelukt om mijn allereerste karper te vangen!

Vertel een beetje over jezelf en hoe je begonnen bent met vissen?

De meest mensen kennen mij wel als een grote dierenliefhebber, iemand die van de natuur houd, graag buiten is en het daarom ook heerlijk vind om aan de waterkant te zitten. Wonend in Veendam (Groningen) en omringd door water.

8 jaar geleden ging een vriend op karper vissen en heeft mij gevraagd om mee te gaan, ‘’Dat lijkt mij wel iets voor jou’’ werd er gezegd. Karper vissen, hoe doe je dat? De auto werd geladen en hop, op naar het water. De middag werd ingepland om te gaan vissen en beetje bij beetje werd ik toch wel nieuwsgierig, hoe gaan we die vangen en hoe voelt dat nou om een karper vast te houden?! Aangekomen bij het water ging de auto open, werd het tentje opgezet, de hengels opgetuigd en met een voerbootje uitgevaren. De tijd vloog voorbij maar helaas nog geen beet gehad…. Toch was het tijd om weer naar huis te gaan dus wij stonden op om de spulletjes weer in de auto te laden. Maar uit het niets ging er een alarm af! Hij pakte de hengel op, deze trok helemaal krom en zei; Hier, pak de hengel over! Met dat mij die hengel gegeven werd zat ik vol met adrenaline en werd mij verteld wat ik moest doen om zo de vis naar de kant te leidde. Na een kwartier vechten met de vis was het mij toch gelukt om de vis moe te krijgen en gaf zij zich over om geschept te worden.

YES het is me gelukt om mijn allereerste karper te vangen! Maar toen ik eenmaal in het net kon kijken, viel mijn mond open. Ik kon mijn ogen niet geloven ‘’Is dat een karper’’?

En daar kwam het moment, ik mocht er mee om de foto. Na een paar pogingen was het me toch eindelijk gelukt om de karper goed vast te houden en werden er foto’s gemaakt. Wat gaf mij dat een fantastisch gevoel! En dat betekend natuurlijk, ik wil meer!

Liza karper

Waarom ben je gaan vissen? Vind je het relaxend, uitdagend, krijg je er adrenaline boost van?

Het fanatisme en de interesse werd steeds groter. Ik vond het heerlijk om weer naar de waterkant te gaan om achter de karpers aan te jagen. Op een gegeven moment ben ik mijn eigen spulletjes aan het verzamelen gegaan.

Ik kan er ontzettend van genieten en relaxen of ik nu in mijn eentje aan het vissen ben of tijdens een wedstrijd. Van de adrenaline tijdens een wedstrijd krijg ik een enorme boost omdat ik meer wil vangen dan de tegenstanders.

Vissen is langzaam aan het toenemen op veel verschillende plekken van de wereld. Hoe inspireer jij anderen om te beginnen met vissen?

Door te vertellen over mijn verhalen/ assisteren tijdens jeugddagen waar ieder vrij in kan deelnemen tot 15 jaar.

Heb jij een gaaf visverhaal dat je met ons wil delen?

Mijn huidige vriend is bondcouch van een dames team en 3 jaar geleden ben ik mee geweest met een weekend training. Ik vond dat zo geweldig dat ik elke training graag mee wilde als assistent. Wij hebben ons eerste oefeninterland gevist op Wraysbury in Engeland waar wij het opnamen tegen Wales en Engeland. Wat was dat gaaf!

Bij terugkomst ben ik heel goed gaan nadenken wat ik wilde, wil ik mee gaan als assistent of meld ik mij aan en ga ik mee trainen? Mijn keuze was snel gemaakt en ik kon niet wachten tot de eerst training.

Liza

Nu 3 jaar later word het eerste officiële WK voor dames georganiseerd en vol trots gaan wij daar aan deelnemen. Ik vind het echt geweldig om te gaan strijden tegen de andere landen en een enorme eer om voor Nederland uit te mogen komen.

Om het af te sluiten, heb jij nog advies voor beginners?

Ga naar buiten, begin met vissen en voel de adrenaline!

 

Zpět na blog